Hej!

Borlänge Tour gick av stapeln i helgen. En av mina favorittävlingar faktiskt. Inte bara för att den anordnas av Borlänge Ck och är på hemmaplan, (eller nästan hemmaplan, är ju Falubo numera) utan också för de lättåkta banorna som oftast gör så att det blir många spännande spurtstrider. Och sen är Borlänge Tour så vitt jag vet Sveriges enda tredagars etapplopp, och det är kul.

I fredags var det sprint, och kvalade men den näst bästa tiden, sedan gick våran klass direkt till A-final eftersom vi var så få startande. I finalen fick jag bästa starten, men i första vänsterkurvan fick jag kämpa rejält mot Alina Johansson för att behålla ledningen. Sedan vara det bara att gasa på de resterande metrarna på den totalt 700 meter långa banan. Jag kom i mål som etta, otroligt nöjd med min sprintinsats.

Lördagen bjöd på XCO, fyra varv på en sju kilometers bana. Det är en lite längre distans än vanligt men de lättåkta banorna gör att tävlingstiden blir ungefär samma som den brukar. Eftersom jag hade ledartröjan startade jag några meter framför övriga startfältet, men trots det hade jag lagom till första backen hamnat långt back i fältet. Därifrån kunde jag se hur Hanna Bergman började få en lucka som sedan blir större och större. Jag lyckades avancera till en tredje plats bakom finskan Noora Kanerva, och vi bildade en jagande duo bakom Hanna. Men avståndet blev bara större framåt, och i en spurtstrid mellan mig och Noora slutade jag tvåa, cirka 3.17 efter Hanna.

Inför söndagens XCC kände jag mig sliten, men det var bara cirka 15 kilometer som skulle avverkas så det vara bara att bita ihop. Hamnade återigen långt back efter starten, och Hanna Bergman var ännu en gång dagens starkaste och började dra ifrån nästan på en gång. Jag hamnade i en kvartett bestående av mig, Linn Gusfavsson, Sara Öberg och Noora Kanerva. Vi höll ihop tills i mitten av sista varvet där jag drog ifrån i en längre sandbacke och sen höll jag till mål. I totalen slutade jag tvåa. Nästa helg blir det hemmaplan på riktigt då jag ska köra Långa Lugnet i Falun.

Hörs!

Fotograf August Martin & Casper Burenby kika gärna in på August’s blogg