Långa Lugnet bjöd i år på flera nyheter, bland annat var första loppen omgjord. Damerna hade också fått en helt egen start en timme innan övriga fältet.

Till lördagen hade det lovats flera millimeter regn, men lagom tills damernas start var det uppehåll. Loppet börjar ganska brutalt då de första metrarna går upp för Sjulsarvsbacken. Fältet vart snabbt utspritt och Hanna Bergman och Ida Jansson fick direkt en lucka ner till en klunga bestående av sex cyklister, mig inkluderad. 

När vi svänger in på första stigen på den första loppen får jag genomslag på bakhjulet, men däcket blir inte tomt utan pyser ut sakta.  Ut på andra loppen stannar jag i teknisk zon och pumpar i luft då det bara under en bar kvar. Några hundra meter efter jag lämnat tekniska zonen kommer jag på att jag har slang i däcken och inte stans. Inte lätt att tänka logiskt när man är trött. Men det hinner inte pysa ut så mycket, och ut på sista loppen byter jag hjul. Då ligger jag på en sjätte plats, med cirka 2,5 minuter upp till trean Linn. Men jag känner mig stark i sista backarna och lyckas ta tredje platsen tillslut. Tyvärr alldeles för långt efter tvåan Ida och segraren Hanna. 

Har ingen bild från helgens tävling, men här är bild från förra veckans foto session med August Martin.

DSC_0230