Ännu en helg har spenderats i grannlandet Norge. Denna gången var det ett tredagars etapplopp strax utanför Oslo. Fredagen började med ett XCC (Cross-country short circuit). Fyra varv på en 1.9 kilometer lång bana, där det delades ut bonussekunder vid varvning och målgång. Min start var inte helt optimal och jag hamnade lite efter täten. Men jag lyckades köra ikapp och hamnade på en andra plats bakom Ingrid Boe Jacobsen. Ute på andra varvet kände jag mig stark och gick om Ingrid som tappade hjul direkt och jag slutade på en första plats cirka 28 sekunder före tvåan.

På lördagen var det dags för XCO. Var som brukligt lite seg i starten och hamnade bakom flera startsnabba dameliter och även damjuniorer. Efter första varvet låg jag cirka 1.5 minuter efter ledarinnan. Som mest var jag distanserad med 2.5 minuter enligt Coachen Casper. Men någonstans mitt i racet fick jag lite flyt och nya krafter. Blev en tredje plats efter Elisabeth  Sveum och Ingrid, men tack vare min upphämtning på slutet lyckas jag behålla ledartröjan.

Helgen avslutades med ett tempo. Hade en ledning på nio sekunder ner till tvåan, men fick se mig slagen på både etappen och i totalen av Ingrid. Tar med mig en bra känsla hem och laddar om till Huskvarna och Vårgårda.

Laddar med en klassisk pastasallad.