Idag var det meningen att jag skulle genomföra sista hårda passet inför SM. Men istället sitter jag hemma och tränar på att använda datorn med vänster hand. Så blir det ibland, allt blir inte som man tänkt sig. Kanske bäst att göra en sammanfattning av helgen så ni förstår vad jag menar.

På lördagen tog jag bilen ner till Mariestad för att köra en deltävling av Västgötacupen.Vi var endast två tjejer till start så det var lite tråkigt. Men banan var riktigt rolig och det blev en bra genomkörare inför söndagens race, en Svergie cup med UCI status i Tibro. På söndagen var vi också tyvärr ganska få tjejer till start. Men världscup ledarinnan Jenny var på plats, och mitt mål för dagen var att försöka hänga på henne så länge som möjligt. Det gick sådär. Fick en dålig start och tappade flera meter direkt. Och efter bara cirka 1 kilometer hade hon en betryggande ledning.  Precis när jag ska vända ner för slalombacken blev jag omkörd av Sara Öberg. Jag lägger mig på hennes hjul nerför i serpentinerna, men plötsligt kör Sara ikull i en kurva och jag kör in i henne. Det går inte så fort så kraschen är inte så våldsam. Jag reser mig och ska plocka upp min flaska som ramlat ur stället. Då känner jag att något är fel med min hand för jag kan inte gripa tag i flaskan. Jag står och funderar på hur jag ska kunna fortsätta cykla nerför backen med handen när den inte ens klarar av att hålla i en flaska. Jag klämmer lite på handen med min friska hand och hör ett knastrande ljud, och ungefär då konstaterar jag att dagens race är över för min del. Jag och min sambo tar bilen hem till Falun, och på lasarettet fastslås det att metakarpalbenet i handen är brutet. 3 veckor med gips om allt läker som det ska. Sen ytterligare några veckor innan jag kan cykla i skogen igen…

Det känns tungt, snopet och det var inte alls såhär jag tänkte mig säsongen. Men det är inte mycket att göra åt och det är bara att acceptera läget. Det kunde alltid ha varit mycket värre. Och det är ju faktiskt en tävlingssäsong nästa år också. Och med lite tur är jag tillbaka på banan redan i slutet av augusti. Bara att ladda om!