Har helt glömt bort att publicera detta inlägg som är från den 15/6. Så bättre sent än aldrig.

Hej hej !

Nu är jag hemma efter en vecka på äventyr. Dels har jag vart i Norge och tävlat, men innan dess har jag och min vän Emelie varit i vandrat i  norr. Närmare bestämt vid Kebnekajse. Vi tog bilen upp till Nikkaloukta, ( som ligger några mil utanför Kiruna). Och i Nikkaloukta började vi den två mils långa vandringen mot Kebnekajses fjällstation. Vi låg lite efter i tidsschemat och började därför vandra strax innan nio på kvällen. Vid halv ett slog vi upp tältet för att få lite skönhetssömn, vilket var lättare sagt än gjort. Men efter någon/några timmar lyckas vi somna bägge två. Vi tar en lång sovmorgon dagen efter, sen går vi sista kilometrarna till stationen. Vädret börjar bli sämre, och vi blir otroligt glada när vi hittar en stuga med värme som står öppen året runt, trots att fjällstationen ännu inte öppnat. Denna natten sover vi bättre och vi går upp tidigt eftersom vi planerat att gå till toppen. Det blåser nästan storm, men solen skiner så vi packar ryggsäcken och startar vandringen. Efter en dryg timme tilltar blåsten och det det kommer regn från ingenstans. Innan vi ens hunnit få på oss regnkläder är vi pissblöta, och efter ytterligare en halv timme sjunker temperaturen och regnet byts ut mot snö, samtidigt som blåsten ökar och dimman på berget blir tätare. Uppgivna och besvikna bestämmer vi oss för att det är nog dags att vända tillbaka. Först på kvällen blir vädret något bättre nere vid fjällstationen, och vi bestämmer oss för att börja gå hemåt igen. Vi tältar på vägen mot Nikkaloukta och kommer tillbaka till bilen vid lunch. Vi börjar köra mot Östersund eftersom jag ska lämna av min kompis  vid tåget, och hämta min mamma som kommer upp med tåget. Vi ska vidare  till Trondheim för Norgecupens sjätte? och sjunde? deltävling. I Trondeheim är det sprint på lördagen. Vi är tyvärr bara nio startande på sprinten och jag tar mig till A-final.  I finalen får jag en dålig start och hamnar sist. Det går tungt och jag hinner ge upp inombords. Men två tjejer trasslar in sig i varandra och jag slutar på en fjärdeplats.

På söndagen är det XCO. Marit Sveen får en bra start och börjar dra ifrån första varvet. Jag ligger tvåa och jagar och på tredje plats ligger Ingrid Boe Jacobsen och jagar. Och mer intressantare än så blir inte racet. Vi slutar på de placeringar som vi hållit hela loppet, med ganska stora avstånd mellan varandra.

Tyvärr inte en enda bild från Norge, men en hel drös från vandringsturen.